Woreczki celofanowe wykorzystuje się przede wszystkim w branży spożywczej. Tutaj niezbędna jest jakość i bezpieczeństwo. Do tego, by zadbać o bezpieczeństwo klientów należy uwzględnić parametry takie jak typ woreczka czy jego wymiary.
Właściwości woreczków celofanowych
Woreczki celofanowe wykonane są z folii orientowanej BOPP BG. Jest to jeden z bardziej skutecznych materiałów opakowaniowych. Chronią przed zabrudzeniem, zniszczeniem czy zakurzeniem, co przy produktach spożywczych jest wyjątkowo ważne. Właściwości materiału, z którego zostały wykonane, przekładają się na zalety woreczków celofanowych. Wyróżniają się sztywnością, przez co zachowują swój oryginalny kształt oraz transparentnością. Dzięki temu, dobrze eksponują przechowywane w nim produkty i wyglądają estetycznie. Dlatego też jedzenie opakowane w taki woreczek może być umieszczane w witrynie czy na wystawie. W korzystnej ekspozycji przydaje się też połyskliwość woreczków celofanowych. Są one również odporne na uszkodzenia mechaniczne i na wilgoć, przez co przechowywane produkty, dłużej zachowują świeżość – także w transporcie.
Wyjątkowe cechy woreczków celofanowych sprawiają, że doskonale sprawdzają się zarówno do przechowywania wielu produktów, jak również do pakowania pojedynczych sztuk dla klienta. Warto więc wybrać sklep oferujący zakup wielu sztuk jednocześnie (paczki po 100-1000 sztuk), co pozwoli zredukować wydatki. Wybierając sklep warto wybrać miejsce wzbudzające zaufanie, gdzie oferowane są produkty wysokiej jakości. Woreczki celofanowe stykają się bezpośrednio z produktem (np. jedzenie), dlatego muszą być bezpieczne.
Gdzie i jak kupić woreczki celofanowe?
W ofercie sklepu niupak.eu znaleźć można szeroką ofertę woreczków z celofanu. Podstawowe parametry to rozmiar, kolorystyka oraz nadruk. Najważniejsze jest jednak zamknięcie. To ono wpływa na świeżość przechowywanych produktów i na estetykę opakowania. Dlatego też, w zależności od celu, należy wybrać właściwy model woreczka celofanowego.
W ofercie sklepu niupak.eu dostępne są woreczki celofanowe z taśmą klejącą, czyli zamykane na klapkę. Zwiększa się w ten sposób szczelność i lepiej zabezpiecza produktu. Łatwiej też taki woreczek otworzyć. Drugi typ to woreczki celofanowe niezamykane. Zwykle wymagają one manualnego zawiązania czy też wykorzystania klamerek lub zacisków. Jest to rozwiązanie mniej wygodne, ale tańsze. Wybierając dany model należy uwzględnić typ przechowywanego produktu oraz potrzeby klientów.