Skip to main content

© BizNews. Wszelkie prawa zastrzeżone


Torty firmowe - kiedy warto zamówić tort z logo firmy?

kawałek tortu na talerzu
 |  Artykuł partnera  |  Zakupy i sklepy

Oprócz gotowych tortów czekoladowych lub malinowych, niezwykle popularne są tzw. personalizowane wypieki.  Tworzy się je na specjalne zamówienie, wykorzystując przy tym zalecenia dotyczące smaków oraz dekoracji. Opcja ta jest szczególnie popularna na firmowych uroczystościach, kiedy to przedsiębiorstwa pragną stworzyć wypiek z konkretnym napisem lub logo.

Kiedy warto zamówić tort z logo firmy?

Tort z logo jest popularny zarówno w środowisku korporacyjnym, jak i w lokalnych firmach, które w bliskim gronie świętują jubileusz. Jest to więc doskonała alternatywa dla babeczek, eklerów, pączków i makaroników, które są co prawda świetną, słodką przekąską, ale nie niosą za sobą tak ważnej symboliki. Idealną okazją do stworzenia wypieki z personalizowaną dekoracją, jest:

  • Jubileusz – idealnym pomysłem na świętowanie urodzin i kolejnego roku działalności jest wielopiętrowy tort.
  • Wytworzenie nowego produktu lub usługi — tort z wizerunkiem nowego produktu może stać się atrakcyjnym elementem prezentacji dla mediów czy partnerów biznesowych.
  • Imprezy firmowe – również te nieco mniej formalne, związane z np. świętowaniem awansu wśród pracowników.
  • Dni otwarte – tj. prezentacja firmy, zachęcająca potencjalnych klientów czy partnerów do nawiązania współpracy.
  • Celebrowanie osiągnięć – realizacja celu biznesowego, otworzenie nowego działu, wygranie przetargu, publikacja w gazecie, udane wydarzenie branżowe – wszystkie te okazje zasługują na słodki poczęstunek.

Jakie torty najchętniej wybiera się na firmowe eventy?

Współczesne torty firmowe dążą do bycia nie tylko smacznymi, ale także estetycznymi i kreatywnymi. W ich wyborze oczywiście niezwykle ważny jest biszkopt i masa, ale także forma dekoracji i motyw przewodni. Zamawiając tort z własnym logo, można postawić na:

  • Minimalizm – klasyczne połączenia smakowe, proste kolory i subtelne logo — elegancja w najprostszej formie, która sprawdzi się w dużych korporacjach i działach, kiedy nie masz informacji o preferencjach smakowych swoich pracowników.
  • 3D i efekty specjalne – szalone torty w kształcie produktów czy nawet z trójwymiarowym logo robią wrażenie na każdym evencie.
  • Eko-styl - wraz z rosnącą popularnością ekologicznych wartości, torty wykonywane są z naturalnych składników i ozdobione w zrównoważony sposób. To w tym celu wykorzystuje się ekologiczne składniki, świeże kwiaty do dekoracji i domowe przetwory do przekładania warstw biszkoptu.

Jakie smaki warto wybrać na tort firmowy?

Na rynku cukierniczym istnieją pewne uniwersalne propozycje i duety smakowe, które ułatwiają ten nierzadko bardzo trudny, słodki wybór. To po nie sięgamy zwłaszcza w przypadku masowych przyjęć, kiedy trudno jest odpowiedzieć na upodobania wszystkich, zaproszonych gości. Mniej oczywiste i nieco szalone połączenia smaków (np. chili z czekoladą) lepiej sprawdzą się na kameralnych eventach, kiedy mamy pewność, że wszyscy zaproszeni goście będą zadowoleni.

  • Czekoladowy – bezpieczny, klasyczny wybór, który odpowie na upodobania wszystkich smakoszy.
  • Red Velvet — delikatny, lekko kakaowy smak z kremową polewą.
  • Owoce sezonowe – tj. tort na bazie jasnego lub ciemnego biszkoptu oraz sezonowych owoców, które dodają słodkości i świeżości.
  • Kawowy – wypiek na bazie biszkoptu i kremu, który nasącza się aromatycznym i intensywnym espresso.
  • Orzechowy – złożony zarówno z masy orzechowej, jak i dekorowany mocno skruszonymi bakaliami.

Pamiętając o tych wskazówkach, gwarantujemy, że zamówienie tortu firmowego stanie się nie tylko miłym dodatkiem do imprezy, ale także efektywnym narzędziem budowania wizerunku firmy. Wybierz więc dobrej jakości, duże logo, podeślij je do cukierni i czekaj na wypiek, który zaskoczy wszystkich!