Skip to main content

© BizNews. Wszelkie prawa zastrzeżone


Opakowania gastronomiczne – co najbardziej cenią klienci?

Opakowania gastronomiczne
 |  Artykuł partnera  |  Branża spożywcza

Obecnie coraz bardziej popularne stało się zamawianie jedzenia na wynos. Konsumenci chętnie zamawiają dania na co dzień, a także na wyjątkowe spotkania w gronie rodziny czy znajomych.

Czy wiesz, że nawet najlepszy produkt może nie cieszyć się dużym zainteresowaniem, jeśli jego opakowanie nie prezentuje się najlepiej? Estetyczny wygląd sprawia, że klienci z chęcią zamawiają jedzenie w Twoim lokalu gastronomicznym po raz kolejny i chętnie polecają go swojej rodzinie czy znajomym. Dlatego, jeśli zależy Ci na pełnym zadowoleniu Twoich klientów, to warto zdecydować się na opakowania ze sprawdzonej hurtowni opakowań gastronomicznych.

Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę podczas oferowania jedzenia na wynos, tak aby zachwycić klientów i cieszyć się sukcesem lokalu gastronomicznego.

Estetyczny wygląd – klucz do sukcesu

Pierwsze wrażenie jest najważniejsze, dlatego warto zadbać o to, aby opakowania, w których znajduje się jedzenie, estetycznie się prezentowało. Wybierając odpowiednie pojemniki, warto postawić na minimalistyczne propozycje, które będą pasować do każdego lokalu gastronomicznego. Bardzo ważne jest, aby opakowania były w spójnej kolorystyce, co z pewnością przyciągnie uwagę konsumentów.

Jeśli Twój lokal posiada w ofercie możliwość zamawiania jedzenia na wynos, to należy zadbać o to, aby jedzenie zarówno znakomicie smakowało, jak i się prezentowało. Dlatego warto postawić na opakowania, które utrzymają atrakcyjną formę dania aż do momentu, gdy otrzyma je klient.

Ekologiczne rozwiązania – hurtownia opakowań gastronomicznych

Konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na to, w czym dostarczane są ich zamówienia i w większości decydują się na wybór ekologicznych opakowań. To rozwiązanie, które pozwala dbać o naszą planetę. Zastąpienie plastiku jego ekologicznymi to rozwiązanie, w które warto zainwestować. Dodatkowo znacznie lepszy efekt wizerunkowy lokalu gastronomicznego wywoła biodegradowalne opakowanie na jedzenie niż plastikowy pojemnik.

Obecnie coraz więcej lokali gastronomicznych wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klientów i swoje dania pakuje do ekologicznych opakowań. Pojemniki biodegradowalne to produkty przeznaczone do kontaktu żywności, dzięki czemu są w pełni bezpieczne dla użytkowników.

Jakie cechy powinny posiadać profesjonalne opakowania dla gastronomii?

Każde profesjonalne opakowanie gastronomiczne charakteryzują cechy tak jak:

  • wygoda użytkowania – ich kształt powinien zapewniać pełen komfort podczas użytkowania;
  • nieprzemakalność;
  • zabezpieczenie jedzenia przed wstrząsami;
  • zapewnienie utrzymania odpowiedniej temperatury dań;

Wybór odpowiednich opakowań gastronomicznych to bardzo ważny element, który wpływa na jakość oferowanych usług, dlatego wybór ich nie może być przypadkowy. Podczas wyboru warto zwrócić uwagę, czy posiadają wyżej wymienione cechy.

Opakowania gastronomiczne – opłacalna inwestycja

Warto oferować klientowi pakowanie na wynos, ponieważ sprawi to, że z pewnością zamówi on większą ilość jedzenia.

Dobre opakowanie na jedzenie to takie, które trzyma ciepło, uniemożliwia mieszanie się produktów oraz przeciekanie sosów czy płynów, a także które jest ekologiczne oraz estetyczne. Produkt, który posiada wszystkie te cechy to idealne rozwiązanie, na które warto się zdecydować. Jedną z hurtowni, która oferuje tego rodzaju produkty, jest hurtownia opakowań gastronomicznych Tedmark.

Postaraj się zadbać o jak największą ilość szczegółów, a Twoi klienci z pewnością będą zadowoleni z oferty oferowanej przez Twój lokal gastronomiczny.