© BizNews. Wszelkie prawa zastrzeżone

  • Home
  • Branża spożywcza
  • Z czym podawać pieczywo chrupkie Chrupak? Domowe pasty do chleba na słono i na słodko

Z czym podawać pieczywo chrupkie Chrupak? Domowe pasty do chleba na słono i na słodko

pieczywo chrupkie
 |  Redakcja  |  Branża spożywcza

Masz dość zwykłych kanapek? Na myśl o chlebie z serem i pomidorem tracisz apetyt? Jeśli standardowe połączenia już Ci się przejadły, koniecznie sprawdź, z czym naszym zdaniem Warto podawać pieczywo chrupkie Chrupak. Twoje podniebienie oszaleje! Gwarantujemy, będzie smakowicie! Gotowi? W takim razie fartuch w dłoń i gotujemy!

Pieczywo chrupkie Chrupak – dlaczego warto je wybrać?

Dostępne w ofercie marki Galicia pieczywo chrupkie Chrupak to niezwykle pyszna, niesamowicie krucha i pełna niebanalnego smaku alternatywa dla tradycyjnego pieczywa. Jest ono wypiekane z najlepszych składników, wysokiej klasy mąk, starannie wyselekcjonowanych ziaren. Nie ma szans, że chlebek Galicia Wam spowszechnieje, ponieważ dostępny jest w kilku wariantach smakowych, które możecie jeść zamiennie, w zależności od tego, na co akurat macie ochotę.

Na słono: Chrupak z twarożkiem ze słonecznika

Twarożek ze słonecznika to wegański zamiennik klasycznego twarogu. Jeśli nie jecie nabiału, z pewnością przypadnie Wam do gustu. To jego przygotowania potrzebujecie szklankę namoczonego dzień wcześniej wodą, obranego słonecznika, sok z cytryny, wodę, płatki drożdżowe nieaktywne, szczypiorek, rzodkiewkę oraz sól i pieprz do smaku. Najlepiej świeżo mielony. Będzie dużo bardziej aromatyczny. Przygotowanie twarogu w wersji wege jest banalnie proste. Namoczony słonecznik blendujemy z łyżką płatków drożdżowych, 3 łyżkami wody i 3 łyżkami soku z cytryny. Na koniec, do powstałej masy dodajemy przyprawy i drobno posiekany szczypiorek oraz rzodkiewkę. Pasta najlepiej smakuje schłodzona. Polecamy schować ją do lodówki, a po co najmniej godzinie, śmiało nakładać na pieczywo chrupkie Chrupak.

Na słodko: Chrupak z czekośliwką

Domowa czekośliwka to genialne zastępstwo dla sklepowych kremów czekoladowych. Jej przygotowanie wymaga czasu i cierpliwości, ale gwarantujemy — warto! Musicie zaopatrzyć się w 2,5 kg śliwek (polecamy węgierki), kilogram cukru, cukier waniliowy, kakao gorzkie i gorzką czekoladę. Tak! To już koniec składników! Przygotowanie zacznijcie od usunięcia pestek z waszych śliwek, a następnie gotowania ich z cukrem przez około 2/3h. Oczywiście, pamiętajcie o regularnym mieszaniu, by nic się nie przypaliło. Po 3h dodajcie do śliwek cukier waniliowy i kakao. Gotujcie kolejne 15 minut. Na koniec dodajcie kostki czekolady. Gdy się rozpuszczą, wszystko dokładnie przemieszajcie i gdy jest gorące, poprzekładajcie do słoików. Domowa nutella ze śliwek świetnie komponuje się z Chrupakiem 3 Ziarna i z pewnością zaspokoi waszą ochotę na słodkie małe co nieco.

BizNews


© 2020 BizNews. Wszelkie prawa zastrzeżone

Do góry